Uitvaart Regio Ophemert

Uitvaart Regio Ophemert
Bel bij overlijden direct: 0344 61 38 12

Het organiseren van een uitvaart in Ophemert en omgeving

Bij het overlijden van een dierbare dient er in korte tijd veel geregeld te worden voor een verzorgd afscheid naar wens. Verschillende beslissingen en keuzes moeten in dit proces gemaakt worden. Waar dient u allemaal aan te denken en waar moet u beginnen? In dit artikel leest u een aantal zaken die komen kijken bij het organiseren van het afscheid van een dierbare en een uitvaart in Ophemert en omgeving.

In het volgende artikel geven we antwoord op de belangrijke vragen tijdens het organiseren van een waardig afscheid:

Welke mogelijkheden zijn er voor een goed verzorgde uitvaart?

Tijdens het voorbereiden van een begrafenis of crematie moeten er meerdere keuzes worden gemaakt.
Indien een overledene deze keuzes vooraf niet heeft vastgelegd, komt deze verantwoordelijkheid bij de nabestaanden te liggen. Welke keuzes zijn dit?

Een van de eerste en misschien wel belangrijkste keuze is degene voor een begrafenis of crematie. Hierbij dient ook meteen de locatie hiervan en de locatie van opbaren te worden gekozen. Opbaren kan thuis, maar eventueel ook in ons rouwcentrum gebeuren.

Rouwkaarten dienen ook vrij snel na overlijden te worden verzonden, zo zijn genodigden op tijd op de hoogte. Alvorens moeten de locatie van condoleance en dienst bekend zijn om deze op de kaarten duidelijk te vermelden. De mogelijkheid is ook om een rouwadvertentie te plaatsen in een lokale krant.

De invulling van de dienst bestaat uit meerdere zaken. Denk hierbij aan de rouwauto, bloemen, muziek en de invulling van een toespraak tijdens de dienst. De locatie van de uitvaartdienst, koffietafel en eventueel catering komen hierbij kijken.

Er zijn vele mogelijkheden om een uitvaartplechtigheid naar persoonlijke wensen in te vullen. Uiteraard helpen wij u hier graag bij. Wij zetten alles op alles om wensen te realiseren en voor u klaar te staan in deze moeilijke periode.

Heeft uzelf al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in onze wilsbeschikking. Dit kan rust geven voor uzelf en het is voor uw nabestaanden prettig om uw wensen op papier te hebben.

Wanneer moet een begrafenis of crematie plaatsvinden?

Bij overlijden dient er in korte tijd veel geregeld te worden. Dit heeft alles te maken met de periode waarin een uitvaart moet plaatsvinden na het overlijden van een dierbare. Het kan dan ook een hectische tijd zijn. In de Wet op Lijkbezorging is vastgesteld dat een uitvaart tussen 36 uur na overlijden tot de zesde werkdag hierna moet plaatsvinden. Hierin zijn weekend en feestdagen niet meegerekend.

Waar kan ik terecht voor een uitvaart in Ophemert en omgeving?

De keuze voor een geschikte locatie voor een afscheid is ook erg belangrijk. Het komt daarbij ook steeds vaker voor dat er verschillende locaties worden gekozen voor samenkomsten rondom het afscheid. Een kerk of rouwcentrum worden het meeste gekozen, maar ook eigen locaties zoals een wijkcentra of eigen huiskamer zijn geschikt als afscheidsruimte.

In de omgeving van Ophemert zijn ook een aantal begraafplaatsen te vinden.
Zo beschikt Ophemert zelf over één begraafplaats Algemene Begraafplaats
Hermoesestraat.

Naast begraafplaatsen en kerken zijn er nog vele andere locaties waar u een afscheidsbijeenkomst kunt houden in de omgeving van Tiel, Buren, Neerijnen, West Maas en Waal, Geldermalsen, Neder-Betuwe en Druten. Wij helpen u graag bij de keuze voor een geschikte locatie in uw omgeving.

Wat zijn de kosten van een uitvaartplechtigheid?

Begrafenis

De kosten voor een begrafenis liggen iets hoger dan bijvoorbeeld een crematie. Er zijn verschillende aspecten die de kosten verhogen of verlagen. Zo is de prijs van een graf en de grafsteen verschillend, maar wel redelijk hoog. Daarnaast zijn er ook kosten voor grafrechten. Deze verschillen per regio, dit heeft te maken met de grootte van de begraafplaats en de stad waar deze zich bevind.

Dienst

De afscheidsdienst kan gehouden worden in de aula van het crematorium, maar als de overledenen altijd graag in de plaatselijke kroeg kwam, waarom zou je dan niet de afscheidsdienst daar plaats laten vinden?

Crematie

De kosten voor een crematie zijn lager dan voor een begrafenis, maar kunnen sterk variëren. Verschillende zaken dienen hierbij geregeld te worden om zo ook de wensen van de overledene tegemoet te komen. Denk hierbij aan vervoer, familiekamer voor samenkomst voorafgaand aan de dienst, gebruik van een aula, geluidsinstallatie, koffiekamer, bloemen en de crematie en dienst zelf.

Heeft u al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in de wilsbeschikking. Dit kan rust geven voor uzelf en het is voor nabestaanden prettig om uw wensen op papier te hebben.

Bel bij overlijden direct: 0344 61 38 12

Vragen over een uitvaart of onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht